onsdag 30. mai 2012

Stjerneteller Nr. 16!

Jeg får spørsmål med jevne mellomrom på hvorfor kjolene kalles for Stjernetellerkjoler.
I etiketteoversikten min finnes det en egen etikett som heter Stjernetellerkolleksjonen. Her finner du hele historien. Men kort fortalt. Christine Sandtorv, best kjent som vokalist i bandet Ephemera, kom i nov. 2009 ut med en nydelig cd med godnattsanger. Den heter Stjerneteller. Christine har laget mange vakre illustrasjoner til cd'en. De har jeg fått lov til å bruke som utganspunkt for applikasjoner på kjolene mine.


Her kan du høre sangen Stjerneteller. Den er utrolig fin, hør på den! :)

Mitt Stjerneteller-høydepunkt var da Christine Sandtorv sang på Julemorgen i Stjerneteller-kjole jeg har sydd til henne. :)


I går kveld ble jeg ferdig med min Stjerneteller Nr. 16.




 Her kan du høre Ephemera med hit'en Girls keep secrets in the strangest ways. En knallbra låt!

tirsdag 29. mai 2012

This woman rules, nr. 3!

Da er jeg blitt ferdig med en ny Superwoman-kjole. En svart, herlig sak med røde detaljer. Svart er ikke det enkleste å ta bilde av. Men du verden så knall stilig det er med svart og rødt sammen :)




Da skal jeg prøve å bli ferdig med en Stjerneteller. :)

torsdag 24. mai 2012

Nye bukser og tunika til meg!

Jeg har laget en ny versjon av buksemønsteret som jeg blogget her. Målet var å lage 'slacks', en type bukse for damer som ble veldig populær på 30-tallet. Jeg synes denne buksemodellen er så elegant og feminin.


Tidligere har jeg blogget om denne buksa her, en amerikansk uniformsbukse fra 1968. Men den har blitt for lita, så den har datteren min arvet.

Så da må man vel prøve å sy seg en. :)
Buksa mi er sydd av et koksgrått dressbuksestoff som jeg har hatt liggende i en evighet. Stoffet har litt stretch så buksa er utrolig behagelig å ha på. Jeg har gjort noen justeringer  på mønsteret, så nå synes jeg den passer enda bedre :)
Som damene på 30-tallet, piffer jeg også opp antrekket med rødt tilbehør - mine knall røde Swedish Hasbeens :)
 

Denne buksa vil jeg sy i lin også. Lin er et deilig stoff sommerstid. Foreløpig har jeg laget en lintunika som matcher den grå buksa.

Enkel tunika med knyting bak og rysjekant i halsen.


 Thats all, folks :)

onsdag 23. mai 2012

Flere kreative ideer for store og små!

Jeg er jo lærer og er alltid på utkikk etter gode ideer jeg kan bruke i Kunst og håndverk. Eller hjemme med ungene eller bare meg selv.
Sky-uroer
Hos Sols(tr)ikke har jeg funnet mange gode ideer, blant annet disse nydelige sky-uroene.
De er laget av elever jeg har i 4. klasse på skolen jeg jobber på. Skyene er sydd for hånd av filt. Regndråpene er limt på trådene.




Tusjtegninger
Tusjtegninger fargelagt med vannmaling er min egen idè. Elevene lager først en blyanttegning. Så tegner de over med svart tusj. Etterpå visker de bort blyantstrekene som vises. Til slutt maler de tegningene med vannmaling. Jeg pleier alltid å si at det ikke skal være noe som er hvitt på bildet når det er ferdig, men de er alltid noen som insisterer :)
Tegningene blir veldig flotte og trer frem på en helt annen måte enn om man bare maler med vannfarger. Bare se på disse flotte bildene.
 



Hos Pysselbolaget finner jeg alltid gode ideer.
Denne gangen spillet Bondesjakk i strandutgave. Kjekt nå som sommerferien nærmer seg. En enkel og artig aktivitet for store og små. :)

Hos Synnøve Olava, Olavas verden finner jeg herlige heklemønster. Denne gangen mønster på vaskeklut. Fine små prosjekt å holde på med i sommer mens jeg sitter og koser meg i hammocen :)

lørdag 19. mai 2012

Jordbærfin sommerkjole!

Ny sommerkjole er ferdig. Jeg får assosiasjon til sommer og jordbær av denne kjolen. Derfor er dette 'Jordbærkjolen' :)
Den er sydd i eplegrønn lillemartine. Kjolen er pyntet med rysjer i halsen og på lommene. Røde lommer med hvite prikker = jordbær.
Kjolen er luftig og ledig med god vidde i skjørtet, litt sånn 60-talls snitt, en deilig sommerkjole for varme dager.





 

Str. M-L Pris 400,- 
Kjolen 'henger' i butikken på Epla.

Ønsker alle en super lørdag! Her har det endelig slutta å regne og sola skinner :)

fredag 18. mai 2012

Nytt strikkeprosjekt!

Det er leeeeeenge siden jeg har hatt lyst til å strikke eller å hekle. Men nå er den her igjen. Strikkelysten, altså. :)
Jeg har begynt på denne genseren fra Garnstudio. Den heter 'Genser med rynkemønster'. Hullmønsteret skal strikkes med et tynnere garn, og dermed får man en rynkeeffekt. Antar jeg.

Jeg strikker som vanlig med et helt anna garn enn det som er brukt i mønsteret. Men nå har jeg skjønt at hvis man strikker prøvelappen først som anbefalt, kan det gå helt greit å bruke et anna garn. Da justerer man bare ut i fra det. Jeg tror jeg har fått det rett.

Garnet som fikk meg på strikkesporet igjen, fant jeg på nærbutikken. Supertjukt og supermykt.

Målet er å bli ferdig før vinteren kommer :)

onsdag 16. mai 2012

Lyseblå sommerkjole med rysjer!

Dette stoffet har lagt såååå lenge å venta på å bli en kjole. Jeg fant stoffet i en av stoffbutikkene på Grynerløkka i Oslo for hele fire år siden. Nå er stoffet blitt en søt sommerkjole. Stoffet har skrågående rysjer og legg over det hele. Den har et enkelt A-snitt med små puffermer. Halsåpningen er ganske vid og sommerlig. Usynlig glidelås i ryggen. Str. 40-42. Kjolen er ikke lagt opp og kan gjøres kortere.
Kjolen legges for salg på Epla.no

Vanskelig å få frem fargen riktig, men på dette bildet ble den ganske rett.

 


søndag 13. mai 2012

Trekning av Jersey-gibort!

Vinneren av Jersey-giborten ble...


Gratulerer så mye.
Husk å sende meg adressen din.
:)



torsdag 10. mai 2012

Gibort jersey barnestoff. Avslutta!

Jeg har hatt noen rester med jerseystoff liggende i et år nå. Jeg har vel egentlig sydd meg ferdig med dem, som du kan se i dette innlegget. Så nå gir jeg de bort.
Målene er ca:
bredde 60 cm, lengde 120 cm.
Bortsett fra dinosaurstoffet som er
bredde 140, lengde 120.
Og monsterstoffet er bare en liten bit, som jeg antagelig har gjemt for å lage lue av.









Om du ønsker stoffene, kommenterer du i innlegget under her.
Trekning søndag 13. mai.
:)

onsdag 9. mai 2012

Smart reparasjon? YES!

Da fikk jeg endelig reparert buksa mi. Og denne gangen har jeg FULGT min egen tutorial på ordsky/overføring til strykeark. :)
På lappen står ordene: 
An essential aspect of creativity is not being afraid to fail.
Fine ord :)



Og dette er hva jeg får til for tida. Høyre skulderen min gikk i lås her ei natt. Eller
'jeg lå den forderva', som noen sier. Etter det fungerer nakke, skulder og arm svært dårlig.  Særlig i kombinasjon med pc.
Så det blir lite av det meste, blogging i særdeleshet.
Noe det blir mye av er å ligge på sofaen. Og der blir det mye Greys anatomy. For noe man jo gjøre. Jeg holder nå på med sesong 3. I går ble de 3 episoder. Eller fire kanskje...
Elsker denne gjengen, altså :)

Kos dere der ute i den virkelige verden.
Jeg kommer snart på besøk igjen.
:)

søndag 6. mai 2012

Quilta teppe til Ingvar. Nå dobbelt så stort!

For litt tid tilbake laga jeg et quilta teppe til Ingvar. Ingvar er utrolig glad i å pakke seg inn i lappeteppene mine, så jeg tenkte han skulle få helt sitt eget. Men så ble det for lite. For Ingvar vil helst sitte oppå teppet og så brette det over seg.
Først var det så stort.


Så ble det så stort. Dobbelt så stort. Jeg er veldig fornøyd med stoff og fargesammensetning. Jeg har for det meste brukte gamle dynetrekke + noen nye stoff. Teppet er fora med fleece. 

På undersiden har jeg også brukt gamle dynetrekk. Jeg hadde ikke noe igjen av det første jeg brukte, så det ble to forskjellige dynetrekk på baksiden. Men det er jo det lappetepper handler om. Man bruker det man har. Gjenbruk. I Amerika, lappeteppeland over alle lappetepper, brukte de sukkersekker da de laga lappetepper. Dette var i begynnelsen av forrige århundre. Jeg er så heldig å ha fått tak i et sånt gammelt lappeteppe på Ebay. Lurer på om jeg har blogget det før....
Forøvrig ikke noe problem å få tatt bilde av baksiden når man får hjelp av vinden :)

Til slutt ble teppet hengende slik. Mye vind på øya for tida.

Og Ingvar, han er superfornøyd.

:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails